„On alati olnud Venemaa traditsiooniline arusaam, et kui naaber tahab oma julgeoleku eest hoolitseda, ei tohiks ta ühineda sõjaliste liitudega. See arusaam püsib, kas soomlased seda nõu siis kuulda võtavad või mitte,“ ütles Moshes Ilta-Sanomate vahendusel.

Ilta-Sanomat küsis, miks tõstatas Putin NATO liikmelisuse küsimuse, kuigi seda talt otseselt ei küsitud.

„See tähendab, et Putin ei taha kommenteerida Venemaa sõjalist aktiivsust, vaid teiste riikide julgeolekupoliitikat. Ta ei tahtnud teatud küsimusele vastata. Ta kasutas ajakirjaniku küsimust üleminekuks selle avalduse tegemiseks,“ ütles Moshes.

Moshes ei osanud öelda, kas Putin mõistab soomlaste muret julgeoleku pärast. Ta usub siiski, et Putin ja Vene poliitikud on vähemalt teadlikud, et Venemaad nähakse Euroopas ja Venemaa naaberriikides üha rohkem ohuna.

Putin ütles pressikonverentsil ka, et olukorda ei peaks üle dramatiseerima. See räägib Moshesi sõnul sellest, et tõelist arutelu lääne ja Venemaa vahel ei ole.

„Lääne juhid kordavad, et lääne poliitika ei ole suunatud Venemaa vastu, kuid venelased ei ole seda kunagi uskunud. Moskva aga kordab, et naabrid ei peaks muretsema. See tähendab, et ei ole dialoogi, vaid ainult avalduste vahetus,“ ütles Moshes. „See on kurtide dialoog, inimesed teevad avaldusi, aga ei arutle omavahel.“