Politsei andmetel murti Stubbi majja sisse õuepoolselt alalt ja lõhuti elamu aknad, vahendab Ilta-Sanomat. Politsei uurib juhtunut.

Valitsuse turvaülem Jari Ylitalo rääkis lehele, et isikud saabusid majandusministri majja öösel ning lõhkusid suuri ja väikeseid aknaid. Ta lisas, et minister ja tema pere oli kodus, kui vandalismiaktid aset leidsid.

Siiski ei kohtunud keegi Stubbi lähikondlastest vandaalidega näost-näkku, rõhutas Ylitalo ja lisas, et minister ega tema pere ei olnud ohus.

Vandaalid pääsesid põgenema enne politsei tulekut ning hetkel ei ole kedagi selle akti eest vahistatud.

Espoo politsei ütlesd Soome meediale, et nad uurivad 17. ja 18. augustil toimunud kodurahu rikkumisi ning isikuvastaseid rünnakuid. Politsei sõnul olevat lõhutud ka lähedalasuvate majade aknaid, näiteks ühe päevakeskuse omi.

Politsei kammib läbi turvakaamera videosid ja arvab, et suudab kahtlusalused juba homme tabada.

Stubb rääkis pressikonverentsil, et nad ärkasid perega üles akende purunemise heli peale. Keegi paanikasse sattunud ei olnud, kinnitas minister.

"Mu pere ei pea millegi pärast muretsema ja asja uurib politsei," rääkis Stubb ja lisas, et ta ei taha anda mingisugust hirmusõnumit, kuna sellele ei ole Soomes kohta.

Samuti ei tahtnud Stubb teemat kuidagi seostada riigis käimasolevate multikulturismi debattidega.

Eesti peaminister Taavi Rõivas, kes on Stubbi hea sõber, mõistis vandalismiakti hukka ja rõõmustas, et Stubb ega tema pere viga ei saanud.