Sel moel reageeris Wałęsa juba teisele viimase aasta jooksul avaldatud raamatule, kus teda süüdistatakse koostöös vana režiimiga ning politsei informaatoriks olemises, teatab infoagentuur Reuters.

Wałęsa - omaaegne töölisliikumise Solidarność (Solidaarsus) juht teatas, et on väsinud ennast nende alusetute süüdistuste eest kaitsmast. „Ma olen väga tujust ära ja solvatud. Ma võitlesin vaba riigi eest, kuid see on anarhia," ütles ekspoliitik.

24-aastane üliõpilane Paweł Zyzak kirjeldab oma raamatus „Lech Wałęsa. Idee ja ajalugu" dissidendi poliitilist biograafiat kuni 1988. aastani. Muu hulgas autor kinnitab, et Wałęsa töötas aastatel 1970-1980 eriteenistuste heaks ja on ka abieluvälise lapse isaks.

Aastal 2008 sai suure tähelepanu osaliseks teine raamat - „SB ja Lech Wałęsa: täiendus biograafiale". Ka selles kinnitasid autorid, et endine poliitik oli seotud 1970ndatel kommunistliku Poola eriteenistustega (kandis agendinime „Bolek") ja 1990ndate algul presidenditoolil istudes üritas hävitada kõiki dokumente, mis viitasid nendele kontaktidele.