Anonüümseks jäänud ametnik ütles, et mõlema riigi relvajõudude ülemate asetäitjate juhitud meeskonnad kohtuvad esimest korda kahe nädala jooksul ning arutavad operatsioonide koordineerimist Süüria ümbruses õhus, merel ja elektromagnetilise tegevuse vallas, vahendab Associated Press.

See ühine mehhanism on sel nädalal Moskvas toimunud Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu ja Venemaa presidendi Vladimir Putini kohtumise tulemus. Netanyahu väljendas seal muret Venemaa sekkumise üle Süürias.

Iisrael on Süüria sõda enamalt jaolt pealt vaadanud, kuid on vastanud tulele, kui raketid või mürsud on eksinud Iisraeli kontrollitud territooriumile. Iisraeli peamine mure on olnud arenenud relvastuse sattumine Liibanonis tegutseva šiiitliku rühmituse Hizbollah kätte ning Iisrael on arvatavaid relvasaadetisi aeg-ajalt rünnanud.

Iisraelil ei ole mingit huvi pikaaegse vaenlase ning Iraani ja Hizbollahi liitlase Bashar al-Assadi pealejäämise vastu, kuid enne sõda hoidis Assadite perekond aastakümneid Iisraeli piiril suhtelist vaikust ning Iisrael kardab, et kui Süüria valitsus kukub, asendavad selle islamiäärmuslased.