Väekoondis komplekteeriti ajateenijatest pärast seda, kui see kandis möödunud suvel Ukraina lahingutes märkimisväärseid kaotusi, märgib väljaanne Grani.ru vahendusel.

Novõi Regioni andmetel on Ukraina jõududel juba teada brigaadi asukoht ja selle planeeritav teekond.

Peterburi sõduriemade komitee pressiesindaja Aleksandr Peredruk ütles Grani.ru-le, et neile on tulnud pöördumisi, mis annavad tunnistust sellest, et ajateenijaid sunnitakse tõepoolest kirjutama alla lepingutele Ukrainasse saatmiseks. „Nagu meile rääkisid vanemad, koguti 70-80 meest aktusesaali, neid solvati ega lastud minema, kuni nad nõustusid lepingule alla kirjutama.“

Peredruki sõnul on sõduriemade komitee viimase kahe kuu jooksul saanud viis sellist pöördumist ajateenijate vanematelt: esimene tuli detsembris, ülejäänud 8.-11. jaanuaril. Lisaks sellele on sellest teatatud anonüümsete telefonikõnedega organisatsiooni kuumale liinile.

„Vanemate hinnangul kirjutas lepingule alla 80 ajateenijat, kuid need numbrid on ligilähedased ja kontrollimata,“ ütles Peredruk. Ta lisas, et organisatsioon annab kõik need teated edasi sõjaväeprokuratuuri.