Kõigepealt sai piltidel olnud habemikuga ühendust USA ajakiri Time, millele 36-aastane Aleksandr Možajev rõhutas, et ei ole Moskva palgal. Ta eitas ka fototõestusi selle kohta, et on olnud Vene vägede teenistuses 2008. aastal Gruusias, vahendab Iltalehti.

„Ma ei ole kunagi Gruusias käinudki, isegi mitte puhkusel,“ ütles hüüdnime „Babai“ all tuntud mees Time'ile.

„Habe paistab liiga õhuke,“ naeris mees USA väljaandele Vice News.

„See tüüp näeb rohkem välja Osama bin Ladeni kui Babai moodi,“ ütles üks Možajevi kolleegidest.

Piltidega küsitava väärtusega maailmakuulsuse saavutanud Možajev rääkis, et sattus Ukrainasse, sest põgenes Venemaalt tema enese sõnul välja mõeldud kuriteosüüdistuste tõttu.

Kunagi armee teenistuses töötanud, kuid sidemeid erivägedega eitav mees läks Krimmi „vabatahtlikuks“ märtsi alguses. Kui Krimm kuu lõpuks täielikult venelaste valduses oli, oli aeg liikuma hakata.

„Istusime maha ja mõtlesime, mida järgmiseks teha. Otsustasime ajaloolisi Vene maid veidi juurde vallutada,“ ütles Možajev.

Niisiis suundus mees koos kamraadidega Slovjanskisse, kus ennast linnapeaks nimetanud Vjatšeslav Ponomarjov nad avasüli vastu võttis.

Ukraina kogutud ja USA levitatud fotosid nimetab Možajev Vice Newsile infosõjaks. USA ei taha tema sõnul Ukrainat Venemaaga jagada, vaid tahab seda täielikult endale.

„Enne kui Ameerika oht tuleb minu kodumaale, tulin siia seda peatama ja ühtlasi Vene maid tagasi võtma,“ selgitas Možajev Time'ile.

Možajev usub, et tema vallutusretk jätkub veel pikalt, selle eest kannavad ilmselt hoolt ka kodumaal ootavad süüdistused. Oma esimese lapse sünnist mais-juunis jääb Možajev ilmselt eemale.

„Kui vallutame Kiievi, lähen tagasi ja siis pidutseme,“ ähvardab Možajev Time'ile.