Grybauskaitė administratsioonist öeldi Leedu Delfile, et president pöördus 24. detsembril kõigi Leedu elanike poole, kuna jõulud on üks ja sama püha, kuigi seda tähistatakse ajaloolistel põhjustel eri aegadel.

Seevastu president Adamkus avaldas 6. jaanuaril 2009 oma koduleheküljel Leedu elavaid õigeusklike ja vanausuliste kogukondadele adresseeritud jõulutervituse.

„Jõulud on ju üks. Pole mingit eraldi püha, erinev on vaid tähistamise aeg. Kui president andis jõulutervituse edasi, siis ta õnnitles kõiki, kes jõule tähistavad. Näiteks neid, kes ei tähista, nagu juudid, kel omad pühad, neid õnnitletakse eraldi," ütles Grybauskaitė pressisekretär Linas Balsys.

Ta täpsustas, et see ei tähenda veel seda nagu tahtnuks riigipea mõnda kogukonda oma jõuluõnnitluses ignoreerida. Balsys rõhutas, et 24. detsembri pöördumine oli ka Leedu venelastele adresseeritud, kuna nad tähistavad pühi koos terve Leeduga.

Leedus on kokku umbes 130 000 õigeusklikku ja 30 000 vanausulist, kes tähistavad jõule Juliuse kalendri järgi ööl vastu 7. jaanuari.

Leedu Vana-Õigeusu Kirik tähistas 8. jaanuaril suurejooneliselt 300. asutamisaastapäeva, millest võttis osa kohalik vaimulikkonna eliit ja võimuesindajad.