JFK-nimelise õhuvärava patustanud lennujuht ja tema ülemus eemaldati töölt pärast seda kui laps-dispetšerite ning pilootide omavahelised vestlused olid internetti sattunud, teatab Associated Press.

USA telekanal ABC lisab, et netiavarustesse lekkinud salvestusel jagab algkooli õpilasest dispetšeri poeg ja veidi vanem isa juhendamisel mitme minuti vältel Ameerika Ühendriikide ühes suurimas lennujaamas pilootidele korraldusi.

Huvitaval kombel selgub aga salvestusest, et pilootidel pole midagi selle vastu ja nad on isegi rõõmsad selliste vestluspartnerite üle. Üks pilootidest ütles poisile, et too teeb “suurepärast tööd” ja teine nimetas teda “amigoks”. 

“Vaat, mis juhtub, kutid, kui lapsed pole koolis,“ ütles 49-aastane Glenn Duffy tornist pilootidele vihjates sellega käimasolevale koolivaheajale (asi toimus 16. veebruaril).

Arvatavasti leidis vahejuhtum aset päeva teises pooles kui JFK võtab vastu suurima koguse rahvusvahelistest reisidest.

USA tsiviillennundusamet (FAA) tegi seoses intsidendiga avalduse, milles nimetas sellist käitumist ja juhtunut „terve mõistuse raamidest väljuvat ja lubamatut professionaali käitumist“. Lisaks dispetšeri ja tema ülemuse karistamisele keelas FAA sõprade ja sugulaste mitteametlikud visiidid lennujuhtimiskeskustesse.

View more news videos at: http://www.nbcnewyork.com/video.