„Jumal aitas teie vendi Ansar Beit al-Maqdises saata üks nende kangelastest sionistlikku moodustisse (Iisrael) suundunud turistibussi õhku laskma osana meie majandussõja rünnakutest selle reeturliku kinni makstud režiimi vastu, mis on hävitanud rahva jõukuse,“ öeldakse organisatsiooni islamistlikele veebilehtedele postitatud avalduses Associated Pressi vahendusel.

Egiptuse võimud on nimetanud juhtunut enesetapurünnakuks, kuid avalduses ei olnud tavalisi väljendeid, nagu sõna „märter“ või „jumal õnnistagu tema hinge“, mida on varem kasutatud rünnakute puhul, kus ka pommipanija ise on surnud.

Avalduses mõisteti hukka Egiptuse intensiivistunud sõjalised rünnakud Siinai poolsaarel Iisraeli piiril, mille sihtmärgiks on islamivõitlejate redupaigad ja sõidukid.

„Egiptuse režiim tapab süütuid inimesi, vangistab naisi, purustab nende maju, rüüstab nende majapidamisi ja teeb maatasa piirialad sionistliku vaenlasega ning asustab ümber nende omanikud, ainüksi selleks, et olla meele järgi oma juudi isandatele ja kaitsta nende väidetavaid piire,“ öeldakse avalduses.