Kolmapäeva pärastlõunal langes see ülesanne Igor Jegorovile ja tema kolmest hauakaevajast koosnevale meeskonnale.

Kaksteist kirstu toodi surnuaia väravasse nõukogudeaegse Zil-tüüpi veokiga, kirjeldab Reutersi ajakirjanik Thomas Grocve. Hauakaevajad lähenesid kiiruga kirstudele, kuid mädanevate laipade kohutav lehk  peletas  nad taas eemale.

„Meil oleks siin gaasimaske vaja,“ hädaldas üks separatistidest.
„Mask ei aita,“ teadis Valeri, kirstud  kohale  toonud  veokijuht.

Kaks tundi hiljem olid laibad maetud. Ei toimunud  mingit  matusetalitust ja kohal ei olnud ühegi hukkunu lähedasi. Hauakaevajad asetasid kirstud hauda, kasutades seejärel üht vana traktorit, et kirstudele muld kiirelt peale ajada.

Haudadele asetati puust tähis, millel seisis number, mis separatistide sõnul peaks viima hukkunu nimeni. Sellegipoolest, kui Reutersi ajakirjanik matetute kohta küsis, nenditi, et kaheteistkümnest kaheksa nimed on veel teadmata.

Ei ole teada, kui palju  separatiste on juba niimoodi hauda aetud. ÜRO hinnangul on alates märtsist konfliktis hukkunud enan kui 2000 inimest.

Separatistid on oma võitlejaid matnud kõigile linnas asuvale 28 surnuaiale.

Üks võitleja, varjunimega „Ameeriklane“, ütles, et tema üksus läks lahingusse umbes sajapealisena, kuid nüüd on nad pea viimseni hukkunud. „Me kogusime hukkunud kokku. Või tegelikult  pigem lihatükid: pea siit, jalg sealt,“ rääkis ta.