Pühapäeva õhtul teatas Venemaa uurimiskomitee, et leitud on 14 hukkunut. „Kõik nad on laagri kasvandikud sünniaastatega 2002-2004. Täiskasvanuid hukkunute hulgas ei ole,“ teatas uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin RIA Novosti vahendusel.

Hiljem teatas Venemaa presidendi lasteõiguste volinik Pavel Astahhov, et leitud on 15 alaealise surnukehad. Ööl vastu esmaspäeval lükkas Karjala juht Aleksandr Hudilainen aga teate 15 hukkunu kohta ümber. „Hukkus 13 last. 14. pole veel leitud,“ ütles Hudilainen.

Öösel viis Venemaa eriolukordade ministeeriumi lennuk surnukehad Moskvasse.

Eriolukordade ministeeriumi loode reagionaalkeskuse ülem Igor Panin ütles, et 12 õnnetuses kannatada saanud last on haiglates.

Algatati kriminaaljuurdlus paragrahvi järgi, mis puudutab „tööde teostamist või teenuste osutamist, mis ei vasta ohutusnõuetele, ning viivad kahe või enama isiku surmani ettevaatamatuse tõttu“. Sellise kuriteo eest on ette nähtud vabadusekaotus kuni kümme aastat.

Juurdluse raames peeti kõigepealt kinni neli täiskasvanut: ettevõtte Park-otel Sjamozero direktor Jelena Rešetova, tema asetäitja Vadim Vinogradov ning instruktorid Regina Ivanova ja Ljudmila Vassiljeva. Hiljem teatas Markin, et kinni peeti veel üks instruktor, Valeri Krupnodelšikov.

Venemaa eriolukordade minister Vladimir Putškov lendas Karjalasse ning ööl vastu esmaspäeva toimus Petroskois töönõupidamine vabariigi eriolukordade komisjoniga, kus Putškov nõudis laagri sulgemist.

„Laagri kohta võtke homme vastu otsus, sulgege see ning lapsed saatke isade ja emade juurde. Täpsustage liikumismarsruudid,“ ütles Putškov.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev andis haridus- ja teadusministeeriumile ja tööministeeriumile korralduse kontrollida veel kord laste terviseasutuste valmisolekut, eriti nende, mis on veekogude ääres ning kus toimub tegevus vees.