63. Bilderbergi konverents leiab tänavu aset 11 - 14 juunil Telfs-Buchen`is, Austrias. Kohtumisel osaleb grupi ametliku lehe järgi 140 inimest 22 riigist, teatas grupp oma pressiteates.

Kuigi eestlasi kohtumise ametlikust nimekirjast ei leia, siis on seal näiteks kolm soomlast: endine peaminister ja praegune rahandusminister Alexander Stubb, EVA juht Matti Apunen ja rahandustegelane Leena Mörttinen.

Kuigi Stubbi nõunik nimetas salajasel kohtumisel osalemist "mitteformaalseks", siis läheb mees sinna maksumaksja rahade eest, kirjutab Ilta-Sanomat.

Tuntud nimedest lähevad veel Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso, Hollandi peaminister Mark Rutte, USA endine riigisekretär ja Nobeli preemia võitja Henry Kissinger ja NATO juht Jens Stoltenberg.

Alates 50-ndate keskelt alanud Bilderbergi grupi mitteametlikele konverentsidele pääseb rangelt kutsetega ja seda ümbritseb alati suur saladuseloor ning seetõttu hulga meeleavaldajate halvakspanu. Ametlikult loodi need kohtumised, et suurendada dialoogi Euroopa ja Põhja-Ameerika vahel.

Bilderbergi leheküje järgi tulevad kohtumisel arutuse alla järgmised teemad:

Tehisintelligents
Küberturvalisus
Keemiarelvad
Majandusteemad
Euroopa strateegia
Globaliseerumine
Kreeka
Iraan
Lähis-Ida
NATO
Venemaa
Terrorism
Suurbritannia
USA
USA valimised