"Õppuse peamine eesmärk on harjutada tavasõja pidamist talvistes tingimustes koos liitlastega Ühendriikidest ja Hollandist," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus, kelle sõnade kohaselt soovivad hollandlased tutvuda nii Eesti maastiku, talviste elamistingimuste kui talvesõja taktikaliste põhimõtetega, teatas kaitseväe peastaap.

"Laagris õpetavad meie kaitseväelased liitlastele nii talvise toitumise, riietumise kui ka majutuse iseärasusi ja ka seda, millisel moel viiakse suuskadel läbi taktikalisi manöövreid. Samuti näeme veebruaris esimest korda Eesti pinnal tegutsemas peagi ka meie relvastusse saabuvat jalaväe lahingumasinat CV9035," lisas kolonelleitnant Kalmus.

Õppuse kulminatsiooniks on 13. veebruaril algav pataljonitasemel rünnakuharjutus, kus kasutatakse nii eestlaste ja ameeriklaste soomustransportööre kui hollandlaste jalaväe lahingumasinaid. Viimaseid on õppusel kokku 14, sama tüüpi lahingumasinad saab järgnevatel aastatel oma käsutusse ka elukutseline Scoutspataljon.

Talvelaagrit korraldav Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus, mis alaliselt paikneb Paldiskis.