„Terrorismivastase operatsiooni raames vahistas SBU 23. aprillil kaks eriti ohtlikku kurjategijat, kes kuulusid Strelkovi diversioonigruppi,“ teatas neljapäeval Kiievis SBU pressikeskuse juht Marina Ostapenko Interfax-Ukraina vahendusel.

Ostapenko sõnul osales vahistatud kodanik P. partei Russkoje Jedinstvo Krimmi rakukese ning Strelkovi juhitud GRU luure- ja diversioonigrupi vahelises koordineerimises ning organiseeris administratiivhoonete hõivamist Donetski oblastis Artemivskis ja Slovjanskis.

Ostapenko lisas, et mainitud isik vastutas ka äärmuslikus tegevuses osalenud isikute tulirelvadega varustamise eest.

Ostapenko ütles, et 7.-20. oktoobril viibis see isik Krimmis, kus läbis vastava instruktaaži Vene eriteenistuste ja Venemaa Simferopoli peakonsulaadi diplomaatide osavõtul edasise töö kohta olukorra destabiliseerimiseks Ukraina kaguregioonides.

„Teine vahistatud isik on Venemaa kodanik S., kes saabus Ukraina territooriumile, kasutades Ukraina kodaniku passi,“ ütles Ostapenko.

Ostapenko rõhutas, et andmete analüüs annab tunnistust sellest, et vahistatud S. võib olla tehniline spetsialist, kes vastutas šifreeritud side eest keskusega ja kasutas kutsungit „Pääsuke“ ning kes omab tähtsat informatsiooni diversantide tegevuse kohta Ukrainas.