Oma kirjas kuningas Abdullah bin Abdul Aziz Al Saudile palub Wałęsa monarhil võtta see autasu vastu kui tunnustuse märk teenete eest religioonide vahelise dialoogi arendamisel. Samuti ka tolerantsuse idee levitamise, rahvusvahelise koostöö, rahu kindlustamise ja aktiivse osalemise eest heategevuslikes programmides, vahendab AFP.

Ametiühinguliikumise Solidarność (Solidaarsus) asutaja Wałęsa asutas selle auhinna Nobeli rahupreemia saamise 25. aastapäevaks. Endisest Gdański tehasetöölisest Poola vabadusvõitleja sai rahupreemia 1983. aastal kommunistliku režiimiga võitlemise eest.

Lisaks Wałęsale kuulub uue preemia komiteesse ka dissidendist endine Tšehhoslovakkia ja Tšehhi Vabariigi president Václav Havel, Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner ja endine Poole välisminister Władysław Bartoszewski.

Saudi Araabia kuningas Abdullah oli 2005. aastal kahe Poola siiami kaksikutest tüdruku raske lahutamise operatsiooni sponsoriks.

Wałęsa sõnul hakkavad tulevikus tema nimelist 100 000-eurost (üle 1,56 miljoni krooni) enim Poola ja laureaadi kodumaa vaheliste suhete, mõistmise ja koostöö arendamise poolest silmapaistnud inimesed.