Komisjoni tüürib mõjuvõimas kroonprints Mohammad bin Salman (32) ja tema korraldusel vahetati välja ka mereväeülem ja rahvuskaardi juht. Just viimasest arvati varem kõige suurema tõenäosusega saavat troonipärija. Ühtlasi oli vahistatute seas ka miljardärist prints Al-Waleed bin Talal, vahendab uudisteagentuur AFP.

Kroonprintsi nähakse juba mõnda aega kui riigi de facto valitsejat, sest tal on valitsuses suur mõjuvõim riigikaitsest majandusotsusteni. Ta on kaitseminister ja juhib sõda Jeemeni mässuliste vastu, kuid korraldab samal ajal ka kuningriigi energiapoliitikat ja juhib võitlust korruptsiooni vastu.

Ka eilset sammu nähakse kui järjekordset sammu, et juurida välja igasugune teisitimõtlemine enne, kui temast saab isa, kuningas Salmani (81) järel kuningriigi valitseja.

Vahistamised algasid juba varem, kui sügise hakul võeti kinni ka mitu mõjuvõimsat vaimulikku. Kroonprints Mohammed on asunud ajama agressiivset välispoliitikat, mis viis muu seas suhete katkestamiseni naaberriigi Katariga, ja viima läbi sisepoliitilisi reforme, millele on vastu suur osa vahistatutest.