Naine, kelle nime pole avaldatud, vahistati pealinnas Ar-Riyadis „häbitute rõivaste“ kandmise eest, teatas riiklik meedia teisipäeval. Juhtum anti üle prokuratuurile, teatas riiklik telekanal Al-Ekhbariya, vahendab Associated Press.

Videos, mis avaldati algselt Snapchatis ja levis nädalavahetusel kulutulena, kõnnib naine üksi miniseelikus ajaloolises kindluses.

Lühike video on üles võetud külas Najdi kõrbepiirkonnas, kust on pärit mitmed Saudi Araabia kõige konservatiivsemad hõimud ja perekonnad.

Saudi Araabias kutsus video esile Twitteri hashtag’i, mis kutsub üles naist vahistama, ning paljud ütlesid, et ta rikkus räigelt Saudi Araabia reegleid, mis nõuavad, et kõik naised, sealhulgas välismaalased, kannaksid avalikus kohas pikki avaraid rüüsid nimega abaya.

Sotsiaalmeedia on Saudi Araabias ülimalt populaarne enese väljaelamise ja arvamuse avaldamise koht ning pahameel video pärast paljastas, kui mõjukad ja levinud on kuningriigis konservatiivsed vaated.

Mõned naise kaitseks välja astunud viitasid aga USA presidendi Donald Trumpi naisele Melaniale ja tütrele Ivankale, kes mais Saudi Araabiat külastades kandsid küll tagasihoidlikke rõivaid kõrgema kaeluse ja pikemate varrukatega, kuid ei katnud oma pead, rääkimata abaya kandmisest.