Selgesõnaline sõnum anti edasi USA vahendusel president Barack Obama administratsiooni ja Iisraeli ametnike kõnelustel Jeruusalemmas, teatab Iisraeli ajaleht Yedioth Ahronoth.

Iisraeli kõrged ametnikud on väitnud, et ameeriklased kasutavad Saudi Araabia hoiatust, et püüda veenda Iisraeli mitte korraldama rünnakut Iraani tuumaobjektide vastu. Mõnede allikate hinnangul lubaks Saudi Araabia, kelle käsutuses on USA-s valmistatud hävitajad, Iisraelil oma õhuruumi läbida, kui viimane koordineeriks oma sõjalist operatsiooni Valge Majaga.

Ajaleht New York Times on väitnud, et Iisrael eelistab kasutada otseteed, mis kulgeb üle Jordaania ja Iraagi. Väliskommentaatorite hinnangul pigistaksid jordaanlased silma kinni, kuigi mõned arvavad, et Amman peaks seda Iisraeliga sõlmitud rahulepingu rikkumiseks. Ülejäänud kaks võimalikku marsruuti on üle Türgi ja Süüria või pikem teekond mööda Punast merd.

Yedioth Ahronoth kirjutas eelmisel nädalal, et USA on valmis korraldama rünnaku Iraani vastu alles 18 kuu pärast, kui Iisraeli jaoks kriitiline lävi on ületatud, ning on resoluutselt Iisraeli rünnaku vastu.