82-aastasel Mubarakil on süda haige ja möödunud aastal käis ta Saksamaal sapipõieoperatsioonil. Pärast 30 aastat võimul olnud presidendi tagasiastumist reedel on hoogustunud kuuldused tema tervise järsust halvenemisest, vahendab BNS.

Saudi ametnik ütles, et kuningriik on pakkunud Mubarakile varjupaika, kuid too olevat otsustanud veeta viimased elupäevad Egiptuses. Saudi valitsus ei ole teadet ametlikult kinnitanud.

"Ta ei ole surnud, aga tema tervis ei ole hea ja ta keeldub lahkumast. Põhimõtteliselt on ta alistunud ja tahab surra Sharmis," ütles tundmatuks jääda soovinud Saudi ametnik.

Mubarak tõotas kodumaal surra ka möödunud nädalal pöördumises rahva poole, kui ta ei olnud veel otsustanud võimust loobuda.

Ekspresidendi perekonnaga seotud allikas ütles teisipäeval, et Mubarakiga on kõik korras ja ta võtab vastu telefonikõnesid.

Mubarak veetis võimuperioodi lõpus üha rohkem aega oma Sharm el-Sheikhi residentsis, et värskes mereõhus tervist turgutada. Seal võttis ta vastu ka maailma liidreid ja linnast Siinai poolsaare tipus kujunes arvukate rahvusvaheliste kohtumiste koht.