"Ta toonitas asjaolu, et Prantsusmaa oli täitnud oma kohust, et saavutada demokraatia ja rahu Elevandiluurannikul, millega meil on ajaloolised sidemed," ütles valitsuse pressiesindaja Francois Baroin BNSi teatel pärast Sarkozy valitsuskohtumist.

"Prantsuse väed tegutsesid ÜRO palve peale ja toetasid rahuvalvajaid ÜRO Julgeolekunõukogu mandaadi raames," ütles Baroin ajakirjanikele Élysée palees.

Tema sõnul ajendas sekkumise vajadus kaitsta tsiviilelanikke, kes olid silmitsi üha halveneva julgeoleku- ja humanitaarolukorraga.

Elevandiluurannik on Prantsusmaa endine koloonia ja Pariis saatis sinna 1700 sõdurit, kes abistasid ÜRO rahuvalvemissiooni UNOCI.

Viimastel nädalatel pommitasid Prantsuse ja ÜRO väed Gbagbo residentsi Abidjanis, et takistada tal tsiviilelanike vastu raskerelvastust kasutamast.

Kuid õhurünnakud võimaldasid ka novembrikuised presidendivalimised võitnud Alassane Ouattara vägedel Gbagbo tabada ja valimiste järel puhkenud kriis lõpetada.

Gbagbo toetajad süüdistavad Prantsusmaad "putši" korraldamises, kuid Pariisi kinnitusel võtsid Gbagbo vahi alla Ouattara väed, mitte prantslased.