Sarkozy ütles neljapäeval, et näeb ennast 2017. aasta valimistel karmi immigratsioonipoliitika ja prantslaslike väärtuste kaitsjana, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Vabariiklane, kes oli Prantsusmaa president aastatel 2007-2012, kaotades seejärel sotsialistist Francois Hollande'ile, lubas prantslasi kaitsta. „Minust saaks president, kes taas kehtestaks riigi autoriteedi,“ lubas 61-aastane poliitik. „Ma tahan olla president, kes tagab Prantsuse riigi ja iga prantslase turvalisuse,“

Endine riigipea oli pikka aega arvamusküsitluste järgi toetuse poolest oma peamisest erakondlikust rivaalist, tsentristlike vaadetega Alain Juppe'ist tagapool, kuid tema populaarsus hakkas hoogsalt kasvama pärast Bastille' päeva ohvriterohket terrorirünnakut Nice'is.


Mitu rannakuurorti on viimastel kuudel seadnud sisse burkiinikeelu, väites, et kogu keha kattev ujumisriietus läheb vastuollu põhiseaduses oleva sekularismi põhimõttega. Samas ei ole keeld jätkuvalt üleriiklik.

„Keeld on vaja kehtestada kogu Prantsusmaal,“ ütles Sarkozy kampaaniaüritusel Provence-Alpes-Côte d'Azuris, saades oma üleskutsega marulise aplausi osaliseks. „Meie identiteet on ohus, kui me kavatseme nõustuda immigratsioonipoliitikaga, millel puudub loogika.“

Sarkozy loodab oma avaldustega päädida paremäärmusliku Rahvusrinde toetajaskonna tähelepanu, kuna viimaste populaarsus kasvas eelnevatel aastatel suuresti vabariiklaste arvelt.