"Esmatarbevahendite toimetamine evakueeritutele on käimas. Meil on kavas taastada elektriühendus, alustada vee ärapumpamist üleujutatud piirkondadest ja puhastada teed," sõnas Cappellacci AFP ja BNS-i vahendusel.

Sardiinia jõed tõusid esmaspäeval üle kallaste ja keeristorm Cleopatra lõhkus autosid, ujutas üle maju ja purustas sildu, edastas uudisteagentuur ANSA. Tsiviilkaitseameti kohaliku juhi Gianfranco Galaffu sõnul mõjutavad üleujutused ligikaudu 20 000 sardiinlase elu.

Looduse stiihia käes sai enim kannatada saare kirdeosas asuv sadamalinn Olbia ja selle ümbrus. Kuna linn on peaaegu täielikult vee all, olid sajad inimesed sunnitud veetma öö ajutistes varjupaikades.

Olbia linnapea Gianni Giovanelli ütles uudistekanalile Sky TG24, et linna on tabanud "apokalüptiliste" mõõtmetega torm ning jõgede veetase ulatub paiguti kolme meetrini üle kallaste.

Sama linna lähedal sai surma ühe pere kolm liiget, kui purunenud silla tükid nende auto peale varisesid. Lisaks leiti Olbias autost, mille maru oli teelt pühkinud, surnuna ema ja tütar.

Kohaliku ajalehe L'Unione Sarda teatel hukkus üks kiirabi eskortida aidanud politseinik, kui tema auto Dorgalis kokkuvarisenud silla alla jäi.

Ohvrite seas on veel Sardiinia edelaosas asuvas Urasi külas oma kodus tulvavete kätte surnud 64-aastane naine, teatas ANSA.

Arzachena linnas uppus oma keldrikorteris neljaliikmeline brasiilia immigrantide pere.

Mägises saare keskosas Nuoro linna lähedal leiti oma üleujutatud kodus surnuna 90-aastane naine. Veel üks ohver jättis elu järjekordse silla kokkuvarisemisel.

Mitu inimest on endiselt teadmata kadunud ning päästetöötajad teevad pingutusi, et jõuda madalamate piirkondadeni, kus inimesed on jätkuvalt üleujutuste lõksus.

Olbiasse päästetöid juhtima sõitnud tsiviilkaitseameti juhi Franco Gabrielli sõnul ei olnud saar üleujutuseks valmis ning paljud kohalikud on sotsiaalmeedia vahendusel kurtnud, et valitsus ei hoiatanud neid tulvaohu eest piisavalt.

Ametniku sõnul on viimase 24 tunni jooksul sadanud saarel 440 millimeetrit sademeid, mis ületab tavapärase keskmise mitmekordselt.

Itaalia peaminister Enrico Letta on teisipäevaks kokku kutsunud valitsuse kriisiistungi, et kuulutada saarel välja hädaolukord.

"Me oleme otsustanud kutsuda kokku valitsuse istungi, et kuulutada välja hädaolukord, mis aitab päästeoperatsioone tõhustada ja ressursse suunata. Prioriteediks on inimelude päästmine," sõnas Letta.