Mäletatavasti loositi tänavu 13. jaanuaril USA suurima lotomängu ehk Powerball`i loosimisel välja jackpot summas ligi 1,6 miljardit dollarit. See summa läks kolme lotopileti vahel jagamisele.

Kahe pileti omanikud tulid sisuliselt kohe avalikuks, kuid kolmas selgus alles täna, vahendab CNN Money.

Marvin ja Mae Acosta on kolmanda pileti omanikud ja täna käisid nad vormistamas oma ligi 528 miljoni dollari suurust võitu.

Pileti ostis abielupaar Californiast, Chino Hills`ist ning paar otsustas võtta kohe välja võidu ehk saada kätte 327,8 miljonit dollarit. Kui nad oleksid valinud variandi, kus 30 aasta jooksul makstaks neile iga kuu võrdne summa, siis oleksid nad kokku saanud 528,8 miljonit dollarit.

Acostad keeldusid intervjuudest meediale, kuid tegid avalduse, milles väljendasid enda tänu.

"Me oleme peaaegu kõik sellest uuest ressursist lubanud ära fondi ja heategevustesse, mis meile on tähtsad," väitis paar. "Kuigi me oleme väga tänulikud kõigi toredate soovide ja julgustamise eest, ei soovi me saada avaliku elu tegelasteks ja me palume enda privaatsust edaspidi ka austada," seisis avalduses.

Lotomängu korraldanud ametnike sõnul võttis abielupaaril võidu vormistamine aega seetõttu, et neil soovitati ennast enne selleks ette valmistada. Seega lugesid nad erinevaid võitjate käsiraamatuid ja kontsulteerisid grupi õigus-ja finantsnõustajatega, et ennast eluks lotovõitjatena ette valmistada.

California pood, mis neile võidupileti müüs, sai samuti oma osa: omanikele anti miljon dollarit.

Powerballi jackpot oli tänavu jaanuaris rekordilised 1,58 miljardit dollarit ja see jagunes kolme lotopileti vahel. Kohe summa välja võttes saab iga piletiomanik 327 835 000 dollarit, kuid iga-aastaste maksetena (kokku 30 makset) tuleks summa kokku 528 800 000 dollarit.

John ja Lisa Robinson Tennesee`st olid esimesed, kes jaanuaris võitu vormistamas käisid. Loe nende kohta siit!

Teine, samuti vahetult peale loosimist välja ilmunud paar olid Floridast pärit David Kaltschmidt ja Maureen Smith. Nemad võtsid samuti kohe ligi 330 miljonit dollarit välja. Kaltschmidt lubas minna tootmisinseneri ametist pensionile, kuid lisas, et muud moodi enda igapäevaelu muuta ta eriti ei kavatse.

Powerballi mängitakse 44 USA osariigis, Washingtonis ja kahel USA territooriumil.