Kahe nädala eest toimunud lennukatastroof tabas valusalt Haltern am Sees asuvat Joseph Königi gümnaasiumi, mille 16 õpilast ja kaks õpetajat hukkusid saatuslikul lennul, olles naasmas klassiekskursioonilt Barcelonast.

Tragöödia järel pakkus lennukompanii Germanwings emafirma Lufthansa hukkunute lähedastele võimalust reisida õnnetuspaika ning võtta osa seal toimuvatest mälestustseremooniast.

Hukkunute lähedaste seas oli ka üks noor naine, kes väitis ennast olevat ühe hukkunu sugulane. Naine osales nii mälestustseremoonial kui ka külastas õnnetuspaika. Tagatipuks palus ta ka psühholoogilist nõustamist.

Lufthansa väitel palus naine end Prantsuse Alpidesse sõidutada kahel korral ning mõlemal puhul oli tal kaasas ka kolmeliikmeline seltskond.

Lennufirmale tekitas kahtlusi naisterahva teine reis õnnetuspaika lihavõtete ajal, mistõttu asuti uurima hukkunu väidetava sugulase tausta. Jahmatavalt selgus, et naisterahvas ei olnud ei hukkunu sugulane, sõber ega isegi mitte tuttav.

Lufthansa pressiesindaja nimetas juhtunut erandlikuks ja kahetsusväärseks.

24. märtsikuu päeval sõitis Prantsuse Alpides vastu mäenõlva Germanwings lennuk Airbus A320, mida juhtis kaaspiloot Andreas Lubitz, kes lukustas end lennuki kokpitti ja eiras tualetis käinud kapteni palveid ta tagasi sisse lasta. Lubitz sõitis sõnagi lausumata vastu mäenõlva. Hukkus 150 inimest.