Saksamaa liiduprokuratuur ja liidukriminaalamet otsisid teisipäeva hommikul suuroperatsiooni käigus Freitalis maju läbi. Ajakirja Der Spiegel andmetel peeti kinni viis kahtlusalust. Neid süüdistatakse muu hulgas parempoolse terroristliku ühenduse Gruppe Freital loomises, raskete kehavigastuste tekitamises ja mõrvakatses.

Vahistatute näol on tegemist 18-aastase Justin S.-i, 39-aastase Rico K., 27-aastase Maria K., 26-aastase Sebastian W. ja 26-aastase Mike S.-iga. Jõugu arvatavad juhid on uurijate väitel Timo S. ja Patrick F., kes on juba mõnda aega eeluurimisvangistuses.

Grupp ründas eelmisel sügisel muu hulgas kivide ja ilutulestikuvahenditega varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuseid Freitalis ja alternatiivset elamuprojekti Dresdenis. Lisaks sellele on arvatavad parempoolsed terroristid ka vasakpoolsete parteikontori ja Freitali linnavolikogu liikme auto ründamise taga.

Läbiotsimisel leiti Der Spiegeli teatel kolmekohaline number Tšehhist pärit ilutulestikuvahendeid. Samasuguseid vahendeid kasutas pagulaste varjupaikade ründamiseks ka neonatside terrorirühmitus Oldschool Society (OSS), mille liikmetele pealiiduprokurör jaanuaris süüdistuse esitas.

Saksi linn Freital sai eelmisel suvel üle Saksamaa kuulsaks: nädalate viisi avaldasid võõravaenulikult meelestatud inimesed pagulaste vastuvõtukeskuseks muudetud hotelli juures meelt. Pidevalt toimus rünnakuid varjupaigataotlejate ja nende kaitsjate vastu.