Julgeolekuringkonnad kinnitasid Saksa uudisteagentuurile DPA ajalehe Süddeutsche Zeitung ning ringhäälingute NDR-i ja WDR-i varasemat uudist.

BND uut presidenti Kahli esitleb kolmapäeval avalikkusele Saksamaa kantsleriameti juht Peter Altmaier.

Ametlikult pole BND juhi väljavahetamisele mingit seletust veel antud. DPA allikate teatel kahtlustatakse Saksamaa julgeolekuringkondades, et kantsleriamet tahab BND reformidebatti ja islamiterroristide ohtu silmas pidades anda selge signaali uue alguse kohta BND-s.

BND on USA rahvusliku julgeoleku agentuuri NSA ja iseenda vastuoluliste pealtkuulamispraktikate tõttu suure surve all olnud. Muu hulgas sisestas BND oma pealtkuulamisjaama Baieris Bad Aiblingis NSA otsingusõnu, millega spioneeriti Euroopa liitlaste järel. Ka BND enda otsingusõnadega nuhiti teiste hulgas Euroopa Liidu institutsioonide järel.

Sotsiaaldemokraadid hoiatasid Kahli kohe kavandatava BND reformi blokeerimise eest. Opositsiooni esindajad ei ole rahul: vasakpoolsed nõuavad BND afäärile kantsleriametis täiendavaid personalialaseid tagajärgi, rohelised tahavad laiemat uurimist ning hoiatavad Schindleri patuoinaks tegemise eest.

63-aastane Schindler on umbes 6500 töötajaga BND-d juhtinud alates 2012. aasta algusest. Pensionini on tal napilt kaks aastat. Möödunud kuudel on tal olnud probleeme tervisega.