22-aastane arvatav islamist leiti kolmapäeva õhtul oma kongist Leipzigi eeluurimisvanglas pooduna. Kesk-Saksa ringhäälingu MDR-i teatel poos al-Bakr end üles oma T-särgiga, vahendab N-TV.

Poliitikud reageerisid jahmatusega ja nõudsid seletusi. Al-Bakri määratud advokaat rääkis „justiitsskandaalist“. Väidetavalt oli mehe enesetapurisk teada.

Al-Bakr vahistati esmaspäeval Leipzigis. Saksamaa julgeolekuteenistuse, põhiseaduse kaitse liiduameti (BfV) andmetel kavandas registreeritud pagulane pommirünnakut ühes Berliini lennujaamas ning ettevalmistused olid juba kaugele edenenud. Rünnak oleks võinud toimuda päevade jooksul, teatas BfV juht Hans-Georg Maaßen. Kolm süürlast tundsid al-Bakri esmaspäeval ära, sidusid ta kinni ja andsid Leipzigi politseile üle. Saksa uudisteagentuuri DPA andmetel süüdistas al-Bakr neid kolme süürlast kaasteadmises. Kui palju uurijad seda ütlust usutavaks peavad, ei ole praegu selge.

Karlsruhes asuv Saksamaa liiduprokuratuur, mis asja uurimist juhib, ei vastanud küsimusele, kas kolm süürlast, kes al-Bakri välja andsid, on asjas tunnistajad või kahtlusalused.