Täna keskpäeval saabus uus uudis. Võimalik, et plahvatava sisuga pakk saadeti Tüüringi liidumaa riigikantseleisse Erfurtis, vahendab ajaleht Bild.

Töötajatele tundus pakk kahtlasena ja see anti üle politseile, teatas Tüüringi peaminister Bodo Ramelow.

Esialgsete uuringute järel rääkis politsei arvatavast käsigranaadist. Kas see on ka töötav, peavad näitama edasised uuringud.

Kahtlase kirja leidis täna ka Tüüringi liidumaa Kyffhäuserkreisi maavalitsuse töötaja Sondershausenis. Osa hoonest evakueeriti. Töötajad, kes kirjaga kokku puutusid, isoleeriti.

Maavalitsuse töötaja kutsus politsei, kui leidis paksust ümbrikust ilma saatja aadressita pulbrit ja „midagi tehnilist”.

Kiri oli adresseeritud maavanem Antje Hochwindile. Pole teada, kas see postitati juba reedel või täna.

Ühe või mitme DHL-ilt väljapressija skeem tuli avalikuks eile pärast seda, kui reedel saadeti kahtlane pakk, millest paistsid välja traadid, Brandenburgi liidumaal Potsdami Königin Luise apteeki.

Leid kutsus esile pommihäire kõrvalasuval jõuluturul Blauer Lichterglanz. Pakipomm lasti õhku, keegi viga ei saanud.

Tuleb aga välja, et sarnane lugu juhtus kuba 6. novembril. Uurijad andsid teada, et selline juhtum leidis aset Poola piiril Oderi-äärses Frankfurdis, mida nüüd seostatakse värskete sündmustega.

Frankfurdis pääseti plahvatusest ainult tänu õnnele ja juhusele, sest ettevõttel on posti vastuvõtul teatud julgeolekumeetmed kasutusel.

Saadetis süttis pärast avamist ning seda ei saanud nagu Potsdami pommi QR-koodi abil tuvastada.

Tõendeid väljapressimise kohta 6. novembril siiski ei olnud.

Brandenburgi liidumaa uurijad on siseminister Karl-Heinz Schröteri teatel DHL-iga lähedases kontaktis. Asja kontrollib sisemiselt ka DHL ise.