49-aastasele Angelika Wagenerile määrati 13-aastane vanglakaristus ja tema endisele abikaasale, 48-aastasele Wilfried Wagenerile 11-aastane sundravi psühhiaatriahaiglas tegude eest, mis viis kahe naise surmani, vahendab The Local.

Aastate jooksul langes paari ohvriks vähemalt kaheksa naist. Enamasti meelitas paar nad enda juurde ajalehekuulutustega ning piinas neid siis füüsiliselt ja vaimselt.

Õuduste majas Nordrhein-Westfaleni liidumaal Höxteris piinati naisi neid pekstes, kägistades ja põletades, neil kisuti välja juukseid, kõrvetati tulise veega ning kasutati elektrišokke ja pipragaasi.

Kui 33-aastane naine 2014. aastal vigastustesse suri, tükeldasid mees ja naine tema surnukeha ja külmutasid jäänused. Hiljem põletati need kaminas ära ja puistati tuhk külavaheteedele, tunnistas Angelika Wagener kohtus.

Paar vahistati 2016. aasta mais, kui nad olid rängalt peksnud veel üht ohvrit, 41-aastast naist, kes suri haiglas rasketesse peavigastustesse.

Süüdimõistetutel oli plaanis naine tema koju viia, kuid nende auto ütles üles. Et ümbruses oli pealtnägijaid, pidid nad kiirabi kutsuma.

Kui naine haiglasse saabus, kutsusid arstid politsei ja paar vahistati.

Prokuratuur nõudis Paderbornis peaaegu kaks aastat kestnud kohtuprotsessil mõlemale eluaegset vanglakaristust.

Mitmed sügavalt traumeeritud ellu jäänud ohvrid julgesid oma kogemustest rääkida alles siis, kui Wagenerid olid vahi all.

Mõlemad on üritanud veeretada süüd teineteise kaela.

Veidi enne kohtuotsuse teatavaks tegemist vabandas Angelika Wagener ohvrite ees, samas kui tema endine mees ütles, et ei suutnud head ja halba omavahel eristada, ja kuulutas, et teraapia ei teeks talle paha.

Wilfried Wagener
Angelika Wagener