Politsei ja prokuratuur teatasid neljapäeva õhtul, et kohast, kus juulis leiti Peggy säilmed, leiti rühmituse Natsionaalsotsialistlik Põrandaalune (Nazionalsozialistischer Untergrund – NSU) terroristi Uwe Böhnhardti DNA jälgi, vahendab The Local.

Pole selge, kas see on kokkusattumus või võis Böhnhardt olla tüdruku kadumisega seotud.

Tollal üheksa-aastane olnud Peggy kadus 2001. aasta 7. mail Baieri liidumaal Lichtenbergis teel koolist koju. See kutsus esile ühe Saksamaa suurema otsingukampaania ning tema kadumisest teatati laialdaselt ka Türgis, tema isa kodumaal.

Kadumise uurimisega tegeles tuhandeid politseinikke ning metsi tüdruku kodu ümbruses uuriti õhust Luftwaffe sõjalennukitega Tornado.

Selle aasta juulis kinnitas politsei lõpuks, et Tüüringi liidumaal Baieri piiri lähedal seenelise leitud skelett kuulus tõenäoliselt Peggyle.

Böhnhardt kuulus kolmeliikmelisse NSU-sse, millele pannakse süüks kümmet mõrva ajavahemikus 2000-2007, mille ohvrid olid peamiselt sisserändaja taustaga, ning pommiplahvatusi ja pangarööve.

Böhnhardt ja teine NSU liige Uwe Mundlos leiti 2011. aastal pärast nurjunud pangaröövi ilmselt enesetapu tagajärjel surnuna. NSU kolmas liige Beate Zschäpe on praegu kohtu all.

Uurijate sõnul leiti Peggy luude juurest suures koguses DNA tõendeid, mis sobisid kokku Böhnhardti omaga.

Der Spiegeli andmetel leiti Böhnhardti DNA-d ühelt riidetükilt, Bayerischer Rundfunki teatel oli see sõrmeküüne suurune.

Prokurör Mehmet Daimagüler avaldas lootust, et juhtunule heidab valgust Zschäpe. Daimagüler taotleb ka uute tõendite lisamist toimikusse, sealhulgas NSU arvutist leitud lapsporno ülevaatamist.

Mis Peggyga juhtus on üks Saksamaa suuremaid müsteeriume. Juhtum viis Peggyga samas asulas elanud Ulvi K.-le süüdistuse esitamiseni. Vaatamata sellele, et tema IQ on 68, väitis politsei, et ta tunnistas kuriteo üles.

2004. aastal mõisteti Ulvi K. eluks ajaks vangi, kuid kümme aastat hiljem otsus tühistati. Pärast seda pole kedagi vahistatud.