Paljud küsimused jäid pärast juhtunut vastuseta. Politsei ei ole veel andnud lähemat informatsiooni ründaja ja tema motiivide ega sündmuste käigu kohta. Ei ole konkreetseid andmeid asjaosaliste vanuse ega rahvuse kohta. Alguses ei öeldud isegi seda, mis surmaga lõppenud konfliktini viis, vahendab Die Welt.

Politsei teatas, et eile õhtul vigastas mees noaga üht reisijat ja naispolitseinikku. Rongis reisinud politseinik lasi selle peale ründaja maha. 22-aastane politseinik kasutas senistel andmetel teenistusrelva.

Saksa uudisteagentuuri DPA teatel ei olnud mingeid viiteid islamiterrorismile.

Rong IC 2406 oli teel Kölnist Flensburgi. Saksa liidupolitsei teatel leidis intsident aset enne kella 19 Flensburgi jaamas. Jaam tühjendati ajutiselt, aga oli õhtul jälle avatud. Ka lähimad tänavad suleti ajutiselt ja rongiliiklus Flensburgi peatus.

Ajalehe Bild teatel ründas mees noaga tüli käigus kaasreisijaga vähem kui 20 kilomeetri kaugusel Flensburgist. Valjuhääldi kaudu küsiti seejärel, kas rongis on politseinikke. Rongis olnud naispolitseinik läks selle peale tülitsenud meeste juurde. Noaga mees ründas ja vigastas aga ka politseinikku. Viimane lasi selle peale ründaja maha.

Politsei esindaja ütles Bildile, et politseinikul ei olnud parajasti tööaeg, aga ta oli siiski vormiriietuses.