58-aastane Detlev Günzel mõisteti eelmisel aastal Dresdeni kohtus kaheksaks aastaks ja kuueks kuuks vangi Poolast pärit Wojciech Stempniewiczi tapmise eest 2013. aastal, vahendab AFP.

Günzel lõikas oma keldrisse ehitatud tapamajas Stempniewiczi keha väikesteks tükkideks ja mattis need aeda, leidis kohus. Mingeid tõendeid selle kohta, et ta oleks oma ohvri liha söönud, ei ole.

Kõrgema astme kohus tühistas aga Dresdeni kohtu otsuse, väites, et ei uuritud piisavalt, kas ohver võis ennast hoopis ise poomise läbi tappa, nagu Günzel väitis.

Samuti leidis kõrgema astme kohus, et Dresdeni kohtu otsus oli mõrva kohta liiga leebe ja andis korralduse uus protsess pidada.

Dresdeni kohus võttis arvesse ohvri surmasoovi ning määras karistuse, mis ületas veidi poolt mõrva eest määratavast 15-aastasest vangistusest.

Kõrgema astme kohtu hinnangul ei andnud ohvri soov aga võimalust karistuse leevendamiseks.

30 aastat politseis töötanud Günzel kohtus Stempniewicziga 2013. aasta oktoobris tapmis- ja kannibalismifantaasiatele pühendatud veebilehel nimega „#1 lehekülg eksootilise liha jaoks“, mis uhkeldas enam kui 3000 registreeritud liikmega.

Günzeli advokaadid väitsid, et Stempniewicz poos ennast Günzeli „S&M stuudios“ ise üles, enne kui Günzel noa ja elektrisaega kinni seotud ja suutropiga Stempniewiczi juurde jõudis.

Alguses tunnistas Günzel, et tappis ohvri tema kõri läbi lõigates. Hiljem taganes ta sellest ülestunnistusest.

Uurijad ütlesid esimesel protsessil kohtus, et ei suuda laiba seisukorra tõttu surma põhjust kindlalt kindlaks teha.

Günzelil ja Stempniewiczil oli enne fataalset kohtumist 2013. aasta 4. novembril olnud tihe kontakt internetis ja telefoni teel.

Nende e-kirjad kandsid pealkirja „Schlachtfest“ („Tapapidu“). Günzel nimetas end „Caligula 31-ks“ ja Stempniewicz „Heszla-Longpigiks“.

Kohtus näidati 50-minutist videot, milles oli näha verega kaetud Günzelit laipa tükeldamas ja pomisemas: „Ma ei arvanud kunagi, et langen nii madalale.“

Dresdeni kohtu eesistuja ütles selle peale, et videos nähtud kerge kahetsuse väljendus muudab ebatõenäoliseks, et Günzel oma tegu kordaks. See erines eesistuja sõnul kurikuulsa Saksa inimsööja Armin Meiwesi juhtumist. Viimane tunnistas üles armukese tapmise, tükeldamise ja söömise 2001. aastal pärast temaga kohtumist internetis kuulutuse peale, milles ta otsis „tapaohvrit“. Meiwes mõisteti 2006. aastal eluks ajaks vangi.