Tegemist oli BAMF-i Bremeni büroo juhiga ja ta tegi koostööd kolme advokaadiga, kes abistasid teda teistest riikidest pärit pagulastele õigusliku aluseta varjupaiga andmisel, teatasid Süddeutsche Zeitung, NDR ja Radio Bremen, vahendab The Local.

Paljud taotlejad olid teadete kohaselt jeziidid, kurdi usulahk, kes elab peamiselt Põhja-Iraagis ja Süürias. Islamiriigi valitsemise ajal Põhja-Iraagis kiusati neid kui uskmatuid süstemaatiliselt taga.

Seni on selgusetu, kas ametnik ja advokaadid said oma tegevuse eest ka raha. Teadete kohaselt sai BAMF-i büroo juht muid hüvesid, näiteks kutseid restorani.

Bremeni prokuratuur kinnitas Süddeutsche Zeitungile, et endise ametniku, kolme Bremeni ja Alam-Saksimaa advokaadi, tõlgi ning väidetava vahendaja üle on käimas juurdlus.

Kolmapäeval ja neljapäeval otsisid võimud läbi kuus korterit ja kaks advokaadibürood.

Juhtumid leidsid aset aastatel 2013-2016, teatas Frankfurter Allgemeine Zeitung. Juurdlus sai alguse Alam-Saksi liidumaa siseministri Boris Pistoriuse kirjast BAMF-i juhile Frank-Jürgen Weisele üllatuslike ebakõlade kohta varjupaiga andmise otsustes BAMF-i Bremeni büroos 2016. aastal.

Kahtlustati, et endine töötaja tegi otsuseid altkäemaksu ja kuritegelike organisatsioonide pakutud meelehea alusel.