Saksamaa avalike teenistujate ametiühing Verdi alustas täna streiki nõudes paremat palka kokku 240 000 lasteaiakasvatajale. Nende tööandjateks olevad kohalikud omavalitsused nõudsid läbirääkimistega jätkamist, vahendab dw.de.

Samas teatas Saksamaa föderaalvalitsuse perekonnaasjade minister Manuela Schwesig, et toetab kasvatajate streiki, sest nad väärivad paremat palka.

„Vajame Saksamaal debatti, kuidas väärtustada paremini nende panust, kes hoolitsevad meie laste ja noorte eest,“ sõnas minister.

Saksa kohalike omavalitsuste liidu juht Stephan Articus teatas, et „sellises tundlikus vallas toimuv streik teeb erilist halba lastele ja nende vanematele“. Ta nõudis, et lasteaiatöötajad „teeks kompromissi, mitte ei eskaleeriks“ olukorda.

Ametiühing aga järgi ei andnud, öeldes, et streik võib kesta vajadusel nädalaid. Lasteaednikud nõuavad keskmiselt vähemalt 10-protsendist palgatõusu.

Lasteaednike tähtajatu streik lisandub Saksamaal juba viiendat päeva kestvale rongijuhtide streigile, mis häirib tugevalt inimeste liikumisvõimalusi.