Saksamaa vedurijuhtide ametiühing GDL laiendas streiki kaubarongidelt reisirongidele kella kahest ööl vastu neljapäeva kohaliku aja järgi. Tavapärane rongiliiklus peaks taastuma kell neli ööl vastu esmaspäeva, vahendab Deutsche Welle.

Deutsche Bahn avaldas oma veebilehel erakorralise sõiduplaani ning kutsus reisijaid üles rongiaegu ja vabu kohti internetis üle kontrollima. Deutsche Bahn teatas, et üritab teada anda, millised rongid kindlasti sõidavad, vähemalt 24 tundi ette.

GDL on sel aastal korraldanud mitmeid streike palgavaidluse, tööaja ja ametiühingu soovi tõttu esindada ka teisi raudteelasi, mitte ainult vedurijuhte.

Kolmapäeval lükkas ametiühing tagasi Deutsche Bahni üleskutse uuteks läbirääkimisteks.

Erinevalt Saksamaa valitsuse tavapärasest käitumisest – töövaidlustest distantseerumisest – kutsus seekordne streik esile valitsuserakondade pöördumise GDL-i poole, milles kutsuti üles läbirääkimistelaua taha naasma. Liidukantsler Angela Merkel, majandusminister Sigmar Gabriel ja transpordiminister Alexander Dobrindt, kes esindavad kolme koalitsioonierakonda, kutsusid GDL-i üles ümber mõtlema.

Merkel ütles, et streigid võivad olla seaduspärased läbirääkimisvahendid töövaidlustes, kuid need peavad jääma proportsionaalseteks. Liidukantsleri sõnul saab ainult kohus otsustada, kas see on nii praegusel juhul. Merkel rõhus kollektiivsele vastutustundele.

Transpordiminister Dobrindti sõnul peaks Deutsche Bahn ametiühingu kohtusse kaebama.

Majandusminister Gabriel väitis massiajalehes Bild, et GDL on streigiõigust kuritarvitanud. Tegemist on haruldase kriitikaga sotsiaaldemokraatidelt, kellel on teadaolevalt ametiühingutega tihedad sidemed.