Ettepaneku teinud linnavolikogu liige Christian Janele ütles, et paljud linnakodanikud on temaga vesteldes oma muret väljendanud: „Kuidas saab minu tütar, kuidas saab minu naine õhtul või öösel turvaliselt koju?“ Janele sõnul tuleb seda rahva hirmu tõsiselt võtta, vahendab Die Welt.

Joontega bussi põrandal võidakse eraldada alad, kus tohivad viibida ainult naised ja lapsed. Samuti pakutakse välja naiste taksosid, millega sõidutaksid naisjuhid naisi õhtul koju, kusjuures linn maksaks sõidu hinna madalal hoidmiseks subsiidiumi. Janele sõnul toimib sarnane projekt Heidelbergis juba aastaid.

Regensburgi linnavolikogu kristlik-sotsiaalsete kodanike fraktsioon on Facebooki üles pannud fotomontaaži roosast naiste alast bussis. Samas öeldakse, et naiste ala ei pea tingimata roosa olema, ka muud värvid on võimalikud.

Regensburgi ühistranspordikoondis (RVV) Janele ettepanekut ei poolda. „Selleks pole põhimõtteliselt mingit vajadust, meil pole praegu mingeid probleeme,“ ütles RVV juht Kai Müller-Eberstein.

Teema on kõne all ka mujal. Näiteks Austria pealinnas Viinis on linnavalitsus välja andnud käitumisjuhised naistele: „Kui te ootate peatuses, võib olla mõttekas seista seljaga vastu seina või hoida end teiste inimeste lähedusse.“ Veel üks nõuanne: „Naised peaksid öise sõidu ajal bussis, trammis või metroos juhi lähedale istuma või minema vagunisse, kus on mitmeid reisijaid.“