Saksamaa relvajõud on vähem tõhusad ja vähem valmis ümberpaigutamiseks võrreldes teiste Euroopa armeedega, teatasid EDA ja Saksa majandusajakiri Wirtschaftswoche Deutsche Welle vahendusel.

Saksamaa on praegu võimeline saatma korraga välismaale 7000 sõdurit. Võrdluseks: Suurbritannia on võimeline korraga välismaale viima 22 000 sõdurit ja Prantsusmaa 30 000.

Saksa relvajõud tegutsevad lisaks ebatõhusamalt, kui nad on välismaale saadetud. EDA väitel vajab üks Saksa sõdur välismaal 35 sõduri ja 15 tsiviilisiku toetust kodumaal. Suurbritannias on need numbrid üheksa ja neli ning Prantsusmaal kaheksa ja kaks.

Kuigi Saksamaa kulutab armee peale võrreldes Suurbritannia ja Prantsusmaaga suhteliselt vähe, kulub umbes viis miljonit eurot ühe Saksa sõduri peale välismaal, mis on kolm korda rohkem kui Euroopa Liidu keskmine.

Reedest, 1. juulist kaotati Saksamaal ametlikult ajateenistus ning tähelepanu suunatakse territoriaalkaitselt ümber rahvusvahelistele ekspeditsioonimissioonidele.

Eesmärk on suuta tulevikus korraga välismaale suunata 10 000 meest ning vähendada armee üldist suurust 220 000 mehelt 185 000-le.