Itta kolinutele pakuvad võimud tervituspakikesi, milles on maiustusi, pileteid spordiüritustele ning kuponge festivalidele, teatab The Telegraph.

Lisaks avatakse lähiajal veebilehekülg, mille abil üritatakse läände liikunud ossidel püsida omavahel kontaktis ka peale kolimist, tugevdada nende identiteeti ning suurendada võimalusi, et nad kolivad tulevikus itta tagasi.

Ida-Saksamaa on kannatanud rahva äravoolu all juba aastaid. Asja teeb hullemaks see, et lahkujad on reeglina noored ja haritud. Statistika kohaselt on naised altimad liikuma kui mehed, see aga toob kaasa meeste ülejäägi ning langeva sündimuse Saksamaa idaosas.

Kõige selle vastu käivitas Saksamaa idaalade arendamise minister Wolfgang Tiefensee sel nädalal Brandenburgi liidumaa pealinnas Magdeburgis uue kampaania. Brandenburgi liidumaa elanikkond on alates 1989. aastast vähenenud 285 000 inimeselt 228 000-ni.

Kampaania autor on Magdeburgi Stendali kolledži professor Christiane Dienel, kes rõhutab, et tema eesmärk pole takistada inimeste lahkumist, vaid julgustada nende naasmist.