„Sellel, kes selliseid vääraid süüdistusi maailmale esitab, on vähe aimu Saksamaast ja vähe aimu pressivabadusest,” ütles Saksa liiduvalitsuse pressiesindaja Steffen Seibert täna Berliinis, vahendab Focus Online. „Või tahab ta teadlikult Saksamaad vales valguses näidata. Nii või teisiti: ma lükkan need süüdistused otsustavalt tagasi.”

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova väitis eile pressikonverentsil, et Vene propagandakanaleid RT Deutsch ja Sputnik Saksamaal mitte ei kritiseerita, vaid kiusatakse taga. Zahharova sõnul levitatakse nende kohta valeinformatsiooni, mida toetatakse otse Saksamaa eelarvest. Sealjuures viitas Zahharova riiklikule juhtimisele. Konkreetselt süüdistas ta Saksa väljaandeid t-online.de, Bild ja Deutsche Welle.

Süüdistustele vastas ka Saksamaa valitseva erakonna Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juht Annegret Kramp-Karrenbauer.

„Venemaa valitsus ründab kooskõlas populistidega Saksa meediat ja ajakirjanikke agressiivselt paremalt ja vasakult,” ütles Kramp-Karrenbauer. „Ajakirjanikud ja toimetused ei tohiks end sellest hirmutada lasta. Sõltumatu, faktidel põhinev ja kriitiline ajakirjandus on demokraatia elueliksiir.”