Sunniitlik Islamidžihaadi liit omakorda on äärmuslikult meelestatud „Uzbekistani islamiliikumise“ haru, kirjutab Associated Press.

Saksamaa peaprokurör Monika Harmsi sõnul kuulusid kõik kolm „Islamidžihaadi liidu“ Saksamaa rakukesse ning olid tõenäoliselt tihedalt seotud ka al-Qaidaga.

Monika Harms märkis, et nad sattusid saksa eriteenistuste vaatevälja juba ammu.

Reutersi teateil oli oletatavate terroristide sihtmärkideks Frankfurti lennujaam ja Ramsteinis asuv USA õhuväebaas.

Franfurti rahvusvaheline lennujaam on liikluse tiheduselt Euroopa kolmas lennujaam. Juulikuus läbis lennujaama 5,2 miljonit reisijat.

Ramstein on üks tuntumaid USA lennuväebaase maailmas. See on peamine kanal, mille kaudu USA väed liiguvad Euroopasse, Aasiasse ja Lähis-Itta ning tagasi. Samuti tuuakse just peamiselt selle õhuväebaasi kaudu Iraagis ja Afganistanis vigastada saanud sõdurid lähedalasuvasse Landstuhli.

Harms teatas veel, et oletatavate terroristide sihtmärgiks pidid saama ka teised Saksamaal asuvad ameeriklastega seotud asutused, nagu ka diskoteegid, baarid ja pubid, mida armastvad külastada USA kodanikud.

Terroriaktide toimepanekuks kavatsesid kahtlusalused kasutada lõhkeainetega täidetud autosid, mis on pargitud sündmuspaiga lähedusse.