Göring-Eckardt toonitas, et Gabriel peab ümber lükkama mulje, mille järgi laseb ta end Schröderi poolt Putini ja Venemaa poolriikliku energiakontserni Rosnefti huvide teenistusse rakendada, vahendab Die Zeit.

„See oleks tohutus vastuolus Euroopa Liiduga ja Saksamaa jaoks tõeline probleem,“ ütles Göring-Eckardt, kelle sõnul ei ole see mingi eraasi, kui Schröder Vene gaasikontserni Gazprom lobisti ja naftahiiglase Rosneft järelevalvenõukogu määratud liikmena korraldab tundide pikkuse kohtumise Venemaa riigipeaga. Göring-Eckardt tahab teada, millistest teemadest täpselt õhtusöögil räägiti.

Putin võttis Gabrieli ja Schröderi vastu juuni alguses oma residentsis Soome lahe kaldal Peterburi lähedal. Eraviisiliseks kuulutatud õhtusöök kestis umbes kaks tundi. Gabriel lahkus residentsist teadete kohaselt alles kella 1.30 ajal öösel. Kutsutud olid ka Saksa majanduse valitud esindajad. Väidetavalt rääkis Putin Saksamaa välisministriga nelja silma all Ukraina kriisist ja kliimamuutusest.

Rohelised tahavad eelkõige selgust selle kohta, kas jutuks tulid Rosnefti või gaasitoru Nord Stream 2 huvid ning kas räägiti Venemaa-vastaste sanktsioonide leevendamisest. Teadete kohaselt esitas roheliste esindaja Bundestagis Marieluise Beck selle kohta kirjaliku järelepärimise ka Saksamaa liiduvalitsusele.