Patzelt elab Poola piiri ääres Oderi-äärse Frankfurdi lähedal ning eritrealased on tema pool elanud juba kuu aega, vahendab BBC News.

Sellised algatused aitavad lahti saada polariseerumisest ja vaenulikkusest sisserändajate vastu, ütles Patzelt Saksa telekanalile ARD.

Patzeltil on Brieseni-nimelises kohas suur maja ning kaks eritrealast, 19-aastane Haben ja 24-aastane Awet elavad maja ülakorrusel koos Patzelti täiskasvanud pojaga, kirjutas ajaleht Die Welt.

Patzelt kohtus eritrealastega kohalikus katoliku kirikus ja kutsus nad enda juurde. Hiljem pakkus ta neile, et nad võivad sinna elama jääda.

Omavahel suheldakse viletsas inglise keeles, kuid eritrealased võtavad saksa keele tunde. Üks sai ajutiselt tööd kohalikus omavalitsuses ja teine kaubanduskeskuses. Mõlemal juhul Patzelti abiga.

„Partnerlus, peavarju pakkumine, inimeste eest hoolitsemine, neile tere tulemast ütlemine – need väikesed sillad aitavad anda põgenikele näo ja nime, nii et nad tõusevad asüülitaotlejate anonüümsest massist esile,“ ütles Patzelt ARD-le. „Kui inimesed seda teeksid... oleksime me heal rajal.“

Kohalikud ettevõtted olid aga üldiselt skeptilised, kui Patzelt nende poole pöördus, et eritrealastele tööd leida. Kardeti nende keeleoskuse puudumise ning võime pärast töökohta sulanduda.