Angela Merkeli juhitava sotsiaaldemokraatide toel moodustatava valitsuse siseminister Seehofer ütles usutluses ajalehele Bild am Sonntag, et juba järgmisel nädalal tööd alustav uue koosseisuga valitsuskabinet ei kavatse korra tagamisel mööndusi teha ja rakendab kurjategijate puhul „nulltolerantsi“, vahendab uudistekanal BBC.

„Me vajame tugevat riiki, kui asi puudutab kodanike kaitsmist, ja ma kavatsen selle eest hoolitseda, järgides samal ajal põhimõtet, et me tahame püsida maailmale avatud liberaalsena riigina,“ ütles Seehofer.

68-aastane Seehofer oli juba 2015. aasta põgenikekriisi ajal kriitiline liidukantsleri suunal, leides, et otsus avada riik kõikidele põgenikele oli väär. Toona, kui üks põgenikekoridore suundus otse läbi Baierimaa, oli ta kristlike demokraatide (CDU) Baierimaal tegutseva sõsarpartei, kristlik-sotsiaalse liidu (CSU) juht ja jõuka liidumaa peaminister.

Ajalehele Bild am Sonntag antud usutluses rääkis Seehofer oma visioonist ministeeriumi juhtimisel, käies välja mitu immigratsiooni puudutavat poliitilist ettepanekut, sh soovi kiirendada asüülimenetlust ja nii kiirendada kui suurendada eitava vastuse saanute riigist deporteerimist ehk väljasaatmist.

Ta soovib rangema hoiaku ja jõulisemate meetmete rakendamist ka varjupaigataotlejate puhul, kes on pannud toime kuriteo või keda käsitletakse politsei või luureteenistuste poolt julgeolekuohuna.