Schmidt ütles ajakirjale Der Spiegel, et ta on veendunud, et Saksamaa ja tema kodanikud on valmis selleks ülesandeks, mis toob kaasa paljude inimeste vastuvõtmise riiki, vahendab The Local.

Schmidti sõnul löövad sakslased tohutul määral kaasa. „Ühelt poolt on Heidenau, kuid reaktsioonina sellele saab täita 100 või 200 vabatahtlikukohta,“ ütles Schmidt.

Saksimaal asuvas Heidenaus toimusid varem augustis vägivaldsed paremäärmuslikud meeleavaldused kavandatava pagulaskeskuse vastu.

Schmidt ütles selgelt, et Saksamaal vastu võetavate pagulaste hulk jääb sõltuma välistest tingimustest, mitte Berliini kehtestatavatest kvootidest.

„Ei saa olla kindlaks määratud ülempiiri inimestele, kes põgenevad tagakiusamise eest ja vajavad kaitset,“ ütles Schmidt.

Schmidti sõnul tuleb mitmetesse linnadesse Saksamaal uusi vastuvõtukeskusi ning sel aastal võetakse tööle tuhandeid uusi töötajaid. 2016. aastal lisandub veel tuhat töötajat.

Schmidt seletas asüülitaotlejate arvu tohutut kasvu Saksamaal eeskätt sellega, et Süüria põgenikud on kaotanud lõpuks lootuse naasta lähimas tulevikus kodudesse. Samuti ütles Schmidt, et inimesed Aafrikas on palju paremini kui kümme aastat tagasi informeeritud Saksamaa majanduslikust tugevusest.

„Me peame neile inimestele teada andma, et asüülisüsteemi kasutamine ei ole õige viis Saksamaale tulemiseks, me peame tööd tegema ka nende koduriikides, et näidata, et on seaduslikke viise siia tööle migreerumiseks,“ ütles Schmidt.