Pärast hiljutisi terrorirünnakuid Brüsselis on üha rohkem tõendeid selle kohta, et Islamiriik võib sel suvel terrorirünnakute sihtmärgina oma vaatevälja võtta ka Euroopa kuurortide rannad. Saksa ajaleht Bild teatas, et Itaalia salateenistus informeeris neist plaanidest Saksa võime. Selle informatsiooni järgi võivad kaubitsejateks maskeeritud ründajad puhkajaid automaatrelvade või pommidega rünnata, vahendab Die Welt.

Itaalia allikad, kelle informatsioon on pärit Aafrikast, nimetasid ka konkreetseid riike. Ohupiirkonnad on Hispaania, Itaalia ja Lõuna-Prantsusmaa rannikupiirkonnad.

Bildi teatel on võimalikud ründajad pärit Senegalist ning nad on Nigeeria terrorirühmituse Boko Haram toetajad. Boko Haram vandus eelmisel aastal ametlikult Islamiriigile truudust.

Kirjeldatud terroriplaanid meenutavad väga tapatalguid Tuneesia Vahemere rannikul 2015. aasta suvel. Islamiriik võttis hiljem nende eest vastutuse. Siis tulistas ründaja Sousse’i rannal automaadist turiste.

Hukkus 38 inimest. Ründaja saabus rannale paadiga. Seal võttis ta kokku pandud päikesevarjust välja automaadi ja hakkas enese ümber tulistama. Ründaja, 24-aastase Tuneesia tudengi tapsid hiljem julgeolekujõud.