Wulffil on kantsler Angela Merkeli toetus, mis ilmselt aitab tal tormi üle elada. Merkel surus 2010. aastal Wulffi kandidatuuri läbi ja ta ei soovi lõhestavaid vaidlusi võimaliku uue riigipea üle, vahendab BNS.

Kolmapäeva õhtul ütles Wulff teleusutluses, et tegi "ränga vea", kui üritas takistada päevalehte Bild avaldamast piinlikku artiklit tema laenutehingute kohta.

Ta kujutas end agressiivse meedia ohvrina, kuid osadele väljaannetele sellest ei piisanud.

"Tõelist mõistmist ja avalikku kahetsust ei olnud. Selle asemel tegi Wulff end väikseks ja peitis end rahva taha. See on vääritu president," kirjutas Financial Times Deutschland. "President ei ole võitnud tagasi moraalset autoriteeti, mis võimaldaks tal oma tööd teha."

Opositsioonipoliitikud olid samuti kriitilised.

"Endiselt on vastamata küsimusi," ütles mõjukas sotsiaaldemokraat Hubertus Heil. "See ei teinud teda süüst puhtaks ega lõpeta arutelu."

Wulff väitis, et ta ei üritanud artikli ilmumist takistada, vaid edasi lükata, et vastamiseks valmistuda.

Bildi Berliini toimetuse juht Nikolaus Blome ütles pärast presidendi usutlust, et ajalehe peatoimetajale detsembris jäetud kõneposti sõnumi eesmärk oli selgelt artikli ilmumise takistamine.

Saksa meedia andmeil ähvardas Wulff ajalehte "sõja" ja kohtuga, kui artikkel ilmub. Nüüd võidakse peatoimetajale Kai Diekmannile jäetud sõnumi avaldamist nõuda.

Detsembris kirjutas mõjukas kõmuleht Bild, et Wulff eksitas Alam-Saksi liidumaa seadusandjaid 500 000 euro suuruse laenu osas, mille ta oli saanud oma ärimehest sõbra Egon Geerkensi abikaasalt turutingimustest soodsamalt.

Rahva toetus Wulffile on vaid mõne päevaga langenud 63 protsendilt 47 protsendini, selgus telekanali ARD küsitlusest.

Analüütikute sõnul heidab Wulffi toetamine Merkelile varju, sest tema valis Wulffi kandidaadiks.

"Ta jääb meie presidendiks. Praeguseks. Kuid ta on oma autoriteedi minetanud," kirjutas Berliner Zeitung oma juhtkirjas.