Bildi väitel sunniti kinniseotud käte ja silmadega mehed hüppama alla kõrge maja katuselt ning seda keskaegse hukkamisega sarnanevat vaatepilti jälgisid sajad inimesed, vahendab Ilta-Sanomat. Meeste hukkamise põhjuseks oli see, et nad olid väidetavalt homod.

Süüria aktivistide rühma kõneisik Azoz al-Raqqawi rääkis Bildi artiklis, et avalikud hukkamised on ISISe võimu all olevates piirkondades iganädalased. Päeval, mil kaht meest sunniti katuselt alla hüppama, tapeti Ninive linnas veel kaks meest, keda eelnevalt sunniti kandma ristilaadset metallasjandust. 

Paarikümne kilomeetri kaugusel Mosuli linnas loobiti aga üks naine kividega surnuks. 

"Avalikud hukkamised viiakse tavaliselt läbi reedeti pärast palvust. ISISe usupolitsei hisbah transpordib vangid minibussides avalikule väljakule, kuhu koguneb 300-400 inimest. Mõned hukkamist jälgima tulnutest on alaealised, kel pole midagi teha või kes on lihtsalt uudishimulikud," rääkis al-Raqqawi.

Ta lisas, et nüüdsel ajal on naistel keelatud hukkamisi pealt vaadata. Enne hukkamist loetakse hukatavatele ette kohtuotsus, millega põhjendatakse hukkamise vajalikkust. Pärast kohtuotsuse ettelugemist loetakse ette katkeid koraanist. 

"Varem lasti vangistatud isikud põhiliselt maha, aga nüüd on tavalisemaks saanud pea maharaiumine." 

Avalikud hukkamised võivad kesta poolest kuni pooleteise tunnini. Kui vang on hukatud, siis jäetakse ta laip väljakule hoiatuseks vedelema. Hukatute säilmed võivad jääda avalikku paika mitmeks päevaks või isegi mitmeks nädalaks. Tihtipeale laipu rüvetatakse. 

Terrorismiekspert Wladimir van Wilgenburg rääkis Bildile, et avalikud hukkamised on ISISe komme näidata võimu oma kontrolli all olevates piirkondades, ühtlasi värvatakse nii oma ridadesse uusi liikmeid. 

Seni pole suudetud välja selgitada, kas ajalehes Bild ilmunud brutaalsed fotod on ehtsad või võltsitud.