Sel nädalal algab koolivaheaeg Baieri ja Baden-Württembergi liidumaades, samas kui suurel osal Põhja-Saksamaast, sealhulgas Alam-Saksimaal ja Saksimaal minnakse järgmise nädala algul taas kooli. Saksamaa autoklubi ADAC hoiatab sellega seoses, et miljonid Saksa perekonnad ummistavad kogu nädala kiirteid, vahendab The Local.

Eriti tihedat liiklust on oodata kiirteedel, mis viivad Lääne- ja Põhjamere äärde. Reede pärastlõuna on ADAC-i teatel absoluutselt halvim aeg kiirteel liiklemiseks. Teele soovitatakse asuda teisipäeval või kolmapäeval, kui soovitakse kõige hullemaid ummikuid vältida.

Euroopa autoklubi teatas esmaspäeval, et suuremal osal Euroopat põhja-lõuna suunas läbivatel trassidel esineb hiiglaslikke ummikuid. Alpe läbivad juhid peaksid varuma kannatust.

Et vähendada koormust Saksamaa kiirteedel, laiendavad võimud tavapärast raskeveokite liiklemise keeldu pühapäevadel ja riigipühadel augustis ka laupäevadele. Sõidukid, mis kaaluvad enam kui 7,5 tonni ei tohi laupäeviti kella 7 ja 20 vahel kiirteedel liigelda.