Probleem on selles, et Fuckingi linnas pole ühtki õlletehast ja kohalik linnapea Franz Meindl ei tea ka, et kellelgi oleks plaan selline ehitada, vahendab Der Spiegel Austria rahvusringhäälingut ORF.

Euroopa Liidu kaubamärkide registeerimise büroo teatas oma avalduses, et lükkas tagasi kaebuse, mille kohaselt on kaubamärk „Fucking Hell” ärritav, solvav ja halvustav.

„Soovitud sõnaühend ei sisalda endas viidet ühelegi isikule ega isikutegrupile. Samuti ei kutsu see üles ühelegi konkreetsele teole. Seda ei saa isegi pidada käsuks põrgusse minna,” teatas büroo.

„”Fucking Hell” on hüüatus, mida kasutatakse hukkamõistu väljendamiseks, aga see ei näita, kellele hukkamõist suunatud on,” lisas Euroopa Liidu ametkond. „Samuti ei saa pidada taunimisväärseks olemasolevate kohanimede kasutamist sihtotstarbeliselt ainult selle tõttu, et neil võib teistes keeltes olla kahemõtteline tähendus.”

Uus õlu tuleb turule augustis või septembris. Firma esindaja Stefan Fellenberg ei öelnud, kus seda tootma hakatakse.

Tõenäoliselt teeb õlu Fuckingi linna veelgi kuulsamaks. Linnapea Meindli sõnul on varastatud 12-13 silti linna nimega. Samasuguse probleemiga maadlevad ka Baieri linnad Kissing ja Petting ning Ida-Saksamaa linn Pissen. Senini ei kavatse aga keegi nime muuta.