Althusmann tahab hakata digivaldkonnas kõike Eesti võrdlema, teatas ta eile liidumaa pealinnas Hannoveris, esitledes CDU saja esimese valitsemispäeva programmi.

„Kui palju on üliõpilasi informaatika ja Big Data erialadel? Kui palju õppekohti digitaliseerumise ümber luuakse? Kui palju õppejõude sellele vastavalt ette valmistatakse?“ rääkis Althusmann, kelle sõnul tuleb neid numbreid täpselt analüüsida.

Althusmanni hinnangul peab Alam-Saksimaa orienteeruma Eesti taseme saavutamisele. „Kui pingutada, saab sellega hakkama,“ ütles Althusmann.

Alam-Saksi liidumaa on pindalalt peaaegu Eestiga võrdne, kuid seal elab ligi kaheksa miljonit inimest. Suurim tööandja on Volkswagen oma viie autotehase ja peakorteriga Wolfsburgis.

Saksamaa rahvaarvult suurima liidumaa Nordrhein-Westfaleni majandusminister Andreas Pinkwart külastab aga täna digivaldkonnas kogemuste saamiseks Eestit. Koos ministriga saabub külla ka liidumaa digitaalvaldkonna juhtomavalitsuse Paderborni linnapea Michael Dreier koos oma referendi Christiane Buschin-Heinziga, vahendab väljaanne Neue Westfälische.